Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с поръска от кашкавал

Пълнени тиквички с поръска от кашкавал

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5536k1k3k5
Пълнени тиквички с поръска от кашкавал
Снимка: Людмила
1 / 2
07/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пълнени тиквички с поръска от кашкавал - любими даже на върлите почитатели на мръвката."

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 броя
  • ориз - 6 ч.л.
  • пресен чесън - 1 стрък
  • пресен лук - 1 стрък
  • чер пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • олио - 3 с.л
  • сол
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнени тиквички с поръска от кашкавал - любими даже на върлите почитатели на мръвката.

Пълнените тиквички направих така: разполових измитите тиквички за ястието, издълбах ги и запазих вътрешността, крехка и без твърди семки, посолих ги леко.

Нарязах един стрък пресен чесън и малко лук, накълцах вътрешността от тиквичките, сложих по чаена лъжичка за всеки брой половинка от тиквичка ориз, добавих сол, черен пипер, магданоз, щипка червен пипер, олио и разбърках добре.

С тази плънка напълних тиквичките. Поставих в тава и залях с вода и малко олио до средата на тавата. Покрих с алуминиево фолио и пекох на 200 градуса около 15 мин, след това още толкова на 180.

Но зависи от фурната. Махнах фолиото и запекох още малко, като накрая поръсих всяка тиквичка с настърган кашкавал. По този начин и без месо се харесват у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: