Ирландски хляб
Irish Bread
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ирландски хляб

Ирландски хляб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9615k1016k
Ирландски хляб1 / 2
10/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене75 мин.
Общо100 мин.
Порции1
"Отдавна не сме опитвали толкова вкусен хляб - с мека вътрешност и ароматна коричка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата типа брашно, прибавете содата, пшеничения зародиш, овесени трици и овесени ядки.

Разбъркайте сместта добре, прибавете олио, както и предварително разбърканите кисело и прясно мляко. Започнете да месите с лъжица.

По някое време го доомесете с ръце и го прехвърлете в намаслена формичка за печене. Разпределяме тестото - може да поръсите и с няколко овесени ядки.

В предварително загрята на 250 градуса фурна сложете хляба да се пече за около 75 мин. Поднася се изстинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: