Телешко месо с грах

18/10/2014
"Нашето предложение за обяд - телешко месо с грах!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 395
  • Преглеждания за месеца348
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порционни парчета, лукът - на дребно. Заедно с месото се задушава в част от мазнината и малко вода. Като омекне лукът, се прибавят разреденото доматено пюре и червеният пипер. Посолява се на вкус. След като се изпари водата, месото се залива с гореща вода (да се покрие).

Вари се 10-15 минути под капак на умерен огън. Прибавя се бланширан грах в останалата мазнина. Когато омекнат месото и грахът, се слага обеленият и нарязан на дребно червен домат. Задушава се още 15 минути.

Ястието може да бъде прехвърлено в тава и да се запече във фурна. При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и копър.

В рецептата може да се използва консервиран грах. Отцежда се от водата и се прибавя в ястието 15 минути преди отстраняването му от печката.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Petya Angelova
Petya Angelova
18.10.2014 19:58
И аз така го готвя,става много вкусно.Може и със свинко месо и пилешко.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв