Телешко месо с грах

Телешко месо с грах1 / 6
18/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
"Нашето предложение за обяд - телешко месо с грах!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порционни парчета, лукът - на дребно. Заедно с месото се задушава в част от мазнината и малко вода. Като омекне лукът, се прибавят разреденото доматено пюре и червеният пипер. Посолява се на вкус. След като се изпари водата, месото се залива с гореща вода (да се покрие).

Вари се 10-15 минути под капак на умерен огън. Прибавя се бланширан грах в останалата мазнина. Когато омекнат месото и грахът, се слага обеленият и нарязан на дребно червен домат. Задушава се още 15 минути.

Ястието може да бъде прехвърлено в тава и да се запече във фурна. При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и копър.

В рецептата може да се използва консервиран грах. Отцежда се от водата и се прибавя в телешкото с грах 15 минути преди отстраняването му от печката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: