Шоколадова торта
Fine Dark Chocolate Cake

Шоколадова торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Шоколадова торта1 / 3
19/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета
"Чисто и просто...и много вкусно!"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 240 г
  • масло - 220 г безсолно
  • пудра захар - 1 ½ ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 2 с.л. натурален екстракт
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ½ ч.л.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • лешници - ½ ч.ч. смлени фино
  • какао - ⅓ ч.ч. холандско, разтворена в ⅔ ч.ч. гореща вода
  • шоколадов кувертюр - за глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 160°C. В малък огнеупорен съд смесете натрошения шоколад със 75 г масло и разтопете на слаб котлон. Оставете настрана.

Разбийте останалото масло и пудра захар в купата с миксер за около 5 минути, докато се получи пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, а след това на ванилията.

Пресейте брашното с бакпулвера и содата, добавете към основната смес заедно с лешниковото брашно и какаото. Сипете шоколадовата смес в застлана с хартия за печене форма с 23 см диаметър. Изпечете тортата в продължение на 45 минути, докато забодена клечка в средата излиза суха.

Блатът се охлажда и се залива с шоколадова глазура или кувертюр. Украсява се по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: