Бавно печена сьомга
Sporo pečeni losos
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Бавно печена сьомга

Бавно печена сьомга

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
21/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Тайната на вкусната сьомга е в бавното ѝ готвене"

Необходими Продукти

  • сьомга - 750 г (3 - 4 филета или котлети с кожа)
  • лайм - 1 с.л. нарязани лимонови листа + 2 с.л. изцеден сок
  • захар - 55 г (1/4 ч.ч.)
  • вода - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 червен, почистена от семките
  • кориандър - 1 с.л. скълцан, може и магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на по-ниска температура. Сложете рибата в подмазнена тавичка и сложете да се пече, докато добие лек златист загар от двете страни.

Прехвърлете рибата в друг намазнен съд, поръсете с лимоновите листа, покрийте съда плътно и върнете да се пече в много слаба фурна за около 30 минути.

Междувременно смесете захарта, сока от лайм и водата в малък огнеупорен съд. Бъркайте над котлона, но без да завира, докато захарта се разтвори. Оставете да къкри за 2 минути непокрито, без да бъркате и снемете.

Бавно охладете сладкия сос, добавете скълцаните ситно червена люта чушка и кориандъра. Поднесете порция сьомга, залята с чили соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: