Пуешко месо с гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пуешко месо с гъби2 / 2
22/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Има нещо магическо в съчетанието на пуешко месо, гъби и сметана - нещо като вълшебно заклинание за вкусно ястие"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг бяло
  • печурки - 500 г
  • сметана - 1 кофичка
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 5 - 6 с.л. разтопено
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук в маслото и 2 с.л. вода. Добавете нарязаното месо. Позадушете го и добавете нарязаните на ситно гъби.

Залейте с виното и задушавайте на тих огън до омекване на месото. Подправете със сол и черен пипер. Разбийте жълтъците със сметаната.

Изсипете ги върху месото и веднага свалете от огъня. Бъркайте, докато ястието поизстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: