Лек ябълков сладкиш
Light Apple Cake

Лек ябълков сладкиш

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3310k
Лек ябълков сладкиш1 / 2
22/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Не пропускайте да гарнирате сладкиша със сметана, защото така става двойно по-вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на едри парчета. Сложете ги малка тенджера, задушете ги на слаб огън с 1 к.ч. вода. Когато омекнат, ги пасирайте с вилица, още докато са топли.

Към изстиналото вече ябълково пюре добавете захарта, канелата и орехите. Разбийте на пяна маслото и добавете галетата.

Разбъркайте добре и разделете сместа на две части. Разстелете едната част в малка тавичка. Изсипете ябълковото пюре и го покрийте с останалата маслена смес.

Печете сладкиша 15 минути на температура 180 градуса и още 10 минути на изключена фурна. Гарнирайте със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: