Пълнени патладжани с пилешко месо
Stuffed Eggplants with Chicken Meat
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани с пилешко месо

Пълнени патладжани с пилешко месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3214k
Пълнени патладжани с пилешко месо1 / 2
23/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6
"Неустоима комбинация от пилешко и патладжан, която спечели сърцата дори на закоравелите кулинарни критици"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете дръжките на патладжаните, измийте и нарежете надлъжно патладжаните на половинки.

Издълбайте вътрешността. Обезкостете пилешкото месо и го смелете. Нарежете лука и го задушете в част от маслото.

Към него добавете месото и също задушете. Сложете обелените и ситно нарязаните домати, посолете и прибавете вътрешността на патладжаните.

Напълнете издълбаните патладжани с приготвената смес, подредете ги в удобен за печене съд, залейте с останалото масло и печете в умерена фурна.

Разбийте яйцата с киселото мляко и с тях залейте изпечените патладжани. Ястието се запича отново и се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: