Начин на приготвяне
Ако манатарките са сухи, предварително се накисват в топла вода за 15 минути и след това се използват.
Гъбите се почистват и нарязват на тънки филийки. Обелва се чесънът и лукът.
В тенджера се загрява зехтинът и маслото. Прибавя се наситнен лук, пресован чесън и гъбите. Оставят се да се задушават и да останат на мазнина под капак. След като са омекнали достатъчно, се отделят 4 с.л. - те са за сервиране.
Налива се бульонът, намалява се температурата на огъня и се оставя да къкри за около 15 - 20 минути. Подправя се със сол и смлян черен пипер ароматната гъбена супа.
Сваля се от котлона и се пасира до гладкост с блендер гъбената кремсупа.
Налива се сметаната, връща се обратно на котлона и след като заври, се сваля.
Подправя се с наситен магданоз и копър гъбена кремсупа по Джейми Оливър.
Вижте още как се правят най-ароматните манатарки, както и запечени гъби на фурна.