Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Задушени гъби Сърнела с масло и шафран

Задушени гъби Сърнела с масло и шафран

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1639016585
Задушени гъби Сърнела с масло и шафран
Снимка: Албена Атанасова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Невероятна комбинация от вкусни сърнели с масло и шафран, с която ще очаровате всеки гост."

Необходими Продукти

  • гъби сърнела - 3 броя
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 100 г
  • шафран - 0.3 гр
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре свежо набраните горски гъби Сърнела. Нарежете шапките на малки парчета.

Нарежете ситно зеления лук, магданоза и чесъна.

В дълбок тиган загрейте маслото. Добавете гъбите, лука и чесъна. Посолете и задушете съставките. Бъркайте за да се смесят лука, чесъна и Сърнелата. Гъбите ще отпуснат сок, който трябва да изври и да остане само маслото.

Когато гъбите покафенеят, добавете черния пипер, магданоза и шафрана. Запържете 1-2 минути с интензивно бъркане.

Гъбите Сърнела са готови. Сервирате ястието топло. Може да ги използвате и като гарнитура към пържоли.

Насладете се на ароматната комбинация от гъби с масло и шафран.

Виж също как се правят панирани сърнели или прочети нашите съвети за готвене на сърнела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: