Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Класическо суфле с кленов сироп

Класическо суфле с кленов сироп

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Класическо суфле с кленов сироп1 / 2
27/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • кленов сироп - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, добавя се брашното и солта. При непрекъснато бъркане се добавя топлото мляко. Добавя се захарта и сместа се вари до сгъстяване.

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с ванилията. Наливат се на тънка струйка в горещата млечна смес при непрекъснато бъркане. Оставят се за 10 минути в хладилника.

Формата за суфле се намазва с мазнина и се поръсва с пудра захар. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят в млечната смес.

Излива се във формата и се пече 30 минути на 170 градуса. Сервира се горещо, полято с кленов сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: