Аранчини с бекон (Оризови топки)

28/10/2014
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36686733
"Аранчини, аранчини - това като една бутилка вино ли ви звучи или като две?"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции48 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо847
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бекон - 2 тънки резена, нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава кромид, на кубчета
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • мащерка - 3 - 4 стръка
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • ориз - 125 г Арборио
  • бяло вино - ½ ч.ч. сладко
  • бульон - 375 мл горещ пилешки
  • грах - 1 ч.ч. замразен, бланширан
  • пармезан - ½ ч.ч. настърган
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • брашно - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр. разбити
  • галета - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сотирайте нарязания бекон, лук, чесън и мащерка в зехтина в голям тиган на умерен огън за 10 минути, докато се запържат и хванат приятех загар.

Добавете ориза, разбъркайте за кратко и долейте виното. Оставете да къкри, докато оризът абсорбира течността. Долейте черпак от бульона и след като и той се абсорбира, долейте и останалия бульон.

Разбъркайте сместа с бланширания грах и пармезана, овкусете със сол и черен пипер, след което оставете оризовата смес да изстине.

От нея оформете топки с големината на орех, оваляйте ги в брашно, после в разбити яйца и в галета. Пускайте ги да се пържат в сгорещено олио за около 2 минути до златисто. Готовите аранчини отцеждайте върху кухненска хартия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар