Дебреценски меденки
Debrecen Gingerbread

Дебреценски меденки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3214k
Дебреценски меденки1 / 2
03/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
"Вкусни меденки, с каквито ще ви почерпят в Дебрецен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете меда на водна баня, докато се разтопи добре, свалете от огъня и към него прибавете маста и 250 г от брашното. Замесете тесто и го оставете на топло за 1-2 часа.

Останалите 250 г брашно смесете със захарта и жълтъците и ги прибавете към меденото тесто. Размесвайте до получаването на хомогенна смес. Разточете и изрежете формички.

Готовите меденки изпечете в много силна фурна. Още докато са горещи, може да ги намажете с малко подсладено мляко, за да получат блясък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: