Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с бяло вино, сметана и чесън

Пилешки гърди с бяло вино, сметана и чесън

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки гърди с бяло вино, сметана и чесън
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Пилешки гърди с бяло вино, сметана и чесън се поднася топло в компанията на изстудено бяло вино и любим човек?"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 80 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 100 мл
  • готварска сметана - 200 мл
  • босилек - няколко свежи листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на ивици, поръсват се с щипка сол, смлян черен пипер и 1/2 ч.л. червен пипер.

Разбъркват се с подправките и се прибират покрити със стреч фолио в хладилник за поне един час, за да се овкусят.

След това в тиган се загрява маслото със супена лъжица зехтин, добавят се пилешките гърди и се запържват до готовност.

Добавя се скълцаната скилидка чесън, разбърква се, докато си пусне ароматът и се налива бялото вино. След още минутка-две се прибавя готварската сметана и ситно нарязаните листенца босилек.

Бърка се периодично, докато сосът се сгъсти.

Пилешки гърди с бяло вино, сметана и чесън се поднася топло в компанията на изстудено бяло вино.

Добър апетит!

Вижте и колко време да варите пилешки гърди, за да не ги преварите и да станат сухи или научете как да си направите вкусни пилешки пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: