Начин на приготвяне
Внимателно измивам ябълките и почиствам дръжките. Аз не беля кората, само изрязвам твърдата част около дръжката.
Нарязвам плодовете, не много на ситно. В тенджера ги разбърквам със захарта и 3 ч.ч. вода и слагам на котлона. Количеството на захарта може да Ви се струва малко, но моите райски ябълки са много сладки. Вие можете да промените съотношението.
Когато плодовете са полусварени, смилам по-едрите парчета с пасатор. Прибавям пръчката канела, индийското орехче и лимонената кора. Не оставяйте тенджерата без надзор - семейството вероятно ще бъде привлечено от уханията.
Този мармалад се сгъстява сравнително бързо - внимавайте!
Когато се сгъсти достатъчно, свалям от котлона, прибавям лимонената киселина и разбърквам готовия мармалад.
Изсипвам мармалада от райска ябълка в сухи бурканчета и обръщам, за да изстинат.
Вижте също за какво е полезна райската ябълка и научете как да използвате семената от райската ябълка.