Мусака от прясно зеле
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от прясно зеле

Мусака от прясно зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Мусака от прясно зеле1 / 2
10/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
"Такава вкусотия при това без месо - направо няма да повярвате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ивици и го задушете в маслото, посолете. Сварете картофите във леко подсолена вода и ги нарежете на тънки резени. Нарежете доматите на кръгчета и магданоза - на дребно.

Наредете в намазана с масло тавичка ред зеле, ред домати, ред картофи, поръсете с магданоз, галета и отново сложете зеле. Залейте мусаката с малко кипяща вода. Печете на умерена фурна.

Когато водата се поизпари, залейте с разбитите яйца в прясното мляко. Запечете до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: