Македонски гювеч

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Македонски гювеч1 / 2
08/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете 1 глава лук наситно и я задушете в олио и малко вода. Прибавете ориза, каймата, черен пипер и сол.

Продължете да задушете, докато остане само на мазнина. След това добавете ситно нарязания магданоз.

Кипнете в подсолена вода останалите 5 глави лук, внимателно го разделете на люспи и ги наредете в намазана с мазнина тавичка.

Изсипете каймата отгоре и го залейте с 400 мл вряла вода. Сложете гювеча да се пече.

Преди да го извадите, залейте го със смес от разбитите яйца, млякото, сметаната. Отново върнете във фурната и допечете до зачервяване.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: