Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Вкусен хляб от червена леща

Вкусен хляб от червена леща

Вкусен хляб от червена леща
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"В целия хляб от червена леща има 130 г протеин и по нищо не отстъпва на белия."

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 г /преди накисването/
  • котидж сирене - 180 г
  • кокосово масло - 22 г
  • краве сирене - 190 г
  • бакпулвер - 10 г /едно пакетче/
  • яйца - 3 бр. / 139 г/
  • подправки - сминдух, кимиом, червен пипер
  • семена - за поръсване по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата за една лещата. След това хубаво я измиваме под течаща вода и я прехвърляме в блендер.

Добавяме двата вида сирене, кокосовото масло, бакпулвера, яйцата, подправките и пасираме всичко до гладка смес.

Приготвяме си правоъгълна форма за хляб, застиламе я с хартия за печене и я намазваме със зехтин.

Изсипваме сместа вътре, заглаждаме добре и поръсваме със семена по избор.

Аз използвах белени слънчогледови семки и микс между ленено семе, сусам и мак.

Печем диетичния хляб в загрята на 180 °C фурна до суха клечка.

При мен това отне около 50 мин.

В целия хляб от червена леща има 130 г протеин и по нищо не отстъпва на белия.

Да ви е вкусно с този мой кето хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: