Начин на приготвяне
Бутертестото се разрязва на две равни части. Фурната се пуска да загрее на 210 °C. Подготвя се голямата тава на фурната. Поръсва се с брашно. На плота се поръсва брашно.
Взима се едната половина от бутертестото и се слага върху набрашнения плот. Отгоре също се поръсва с брашно. Разточва се с големината на тавата. Навива се върху точилката и се прехвърля в тавата.
Надупчва се с вилица и се пече до готовност. Трябва да придобие хубав загар. Другата половина от тестото се разточва по същия начин.
От горната страна се правят леки разрези, като се маркират парчетата. Аз направих 24 правоъгълничета. Вие може да направите по-малко на брой, но по-големи. Според броя гости, които очаквате.
Изпича се. Оставят се да изстинат. Приготвя се кремът. В малка тенджерка се сипват 600 милилитра от прясното мляко. Добавят се 150 г от захарта и се затопля на котлона.
През това време в купа се слагат жълтъците. Разбиват се. Прибавя се останалото прясно мляко и нишестето ванилия.
Разбърква се добре. Добавя се постепенно към загрятото мляко. Бърка се непрекъснато с телена бъркалка до сгъстяване на крема.
Отстранява се от котлона и се оставя се да изстине напълно.
В купата на миксера се изсипва сладкарката сметана. Разбива се. Добавят се яйченият крем и крема сиренето. Разбива се до хомогенна смес.
Сладкарският крем е готов. Разпределя се върху долната кора от бутертесто. Покрива се с кората с маркираните парчета. Поръсва се обилно с пудра захар и се слага в хладилника за една нощ.
Крем пита с бутертесто се сервира с вилица и нож, но ще ви се иска да си оближете пръстите.
Вижте още колко дълго издържа бутертестото и още съвети за печене на бутертесто.