Начин на приготвяне
За тази рецепта изберете плътно плодово вино, така че да може да издържи на топлината и да не се изгуби в ароматите. Може да използвате бутилка Мерло, Каберне Совиньон или Сира.
Комбинирайте всички съставки вино, резенчета портокал, карамфил, канела, анасон в тенджера и ги разбъркайте.
Загрейте виното почти до завиране на средно силен огън. Виното не трябва да завира и ако е необходимо, намалете котлона до минимум, сложете капак и оставете виното да къкри поне 15 минути, най-добре час.
Когато е готово немското греяно вино Glühwein, го прецедете и отстранете и портокаловите резени, карамфила, пръчиците канела, звездния анасон и карамфила. Опитайте греяното вино и добавете желаното количество допълнително мед или захар, ако е необходимо.
Сервирайте топлото вино в термоустойчиви чаши. Насладете се на този зимен коктейл, с който може да изненадате своите гости за Коледа или Нова Година!