Здравословен есенен сладкиш
Healthy Fall Cake
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Здравословен есенен сладкиш

Здравословен есенен сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Здравословен есенен сладкиш1 / 2
02/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Мечтата ни да бъде създаден здравословен сладкиш, от който да похапваме без угризения, се сбъдна. Даже е вкусен"

Необходими Продукти

  • масло - 180 г
  • брашно - 350 г
  • кашкавал - 3 с.л. (настърган)
  • яйца - 2 бр.
  • блатове за торта - 1 бр. готов
  • ябълки - 4 бр.
  • вишни - 500 г (без костилки) от компот
  • сливи - 16 бр.
  • круши - 4 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • сметана - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се смесва с брашното, така че да се получат трохи, добавя се едно яйце и кашкавалът. Замесва се тесто и се оставя за половин час в хладилника. Блатът за торта се слага в намазана с масло тава.

Ябълките се обелват, сърцевината се маха и плодовете се нарязват на резенчета. Слагат се върху блата и се поръсват със захар. Крушите се обелват, маха се сърцевината, нарязват на кубчета.

Сливите се почистват от костилките и се режат на кубчета. Смесват се с нишестето и вишните. Слагат се върху ябълките и се намазват със сметана. Отгоре се слага тестото и се притиска към плодовете. Сладкишът се маже с разбит жълтък и се пече около час на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: