gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Орехово-ябълков пай

Орехово-ябълков пай

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Орехово-ябълков пай1 / 3
09/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Време е да приготвите първия си пай! И да не забравите после да го снимате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, захарта, орехите, яйцата, маста, бакпулвера и ванилията замесете тесто. Отделете 1/4 от него за украса.

Останалата част сложете в намаслена и поръсена с брашно тавичка и отгоре наредете настърганите на едро ябълки. Поръсете с пудра захар и малко канела.

Останалото тесто разточете на малки лентички, които се оформят върху плънката като решетка. Печете ябълковия пай в загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: