Карамелено суфле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Карамелено суфле2 / 2
06/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • за заливката
  • прясно мляко - 500 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 30 г
  • ром - 20 мл
  • захар - 100 г
  • какао - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото на дъното на тенджерка. Прибавете брашното и бъркайте до получаването на златист цвят. Разредете с млякото и кипнете за няколко минути.

Свалете от огъня и с непрекъснато бъркане прибавете 100 г от захарта, ванилията, жълтъците и разбитите на сняг с останалите 50 г захар белтъци.

Изсипете сместа в намазана с масло форма и печете в силна фурна на водна баня.

Заливка: Разбийте жълтъците с миксер. Прибавете захарта, брашното и 200 мл от млякото, разбъркайте добре до получаването на гладка смес и с бъркане я изсипете в останалото врящо мляко.

Накрая прибавете рома и какаото. Сервирайте със суфлето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: