gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Специалитет Преслав

Специалитет Преслав

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3310k
Специалитет Преслав1 / 2
20/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • ябълки - 800 г
  • нектар - 40 мл кайсиев
  • малинов сок - 80 мл
  • лимонов сок - 10 мл
  • захар - 40 г
  • желатин - 12 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете и ги нарежете на тънки резени. Карамелизирайте захарта и прибавете към нея нектара, сока от малиновия компот и лимоновия сок.

Отделете 1/3 част от получения сироп. В останалата част прибавете предварително накиснатия в хладка вода и разтворен на водна баня желатин.

Залейте ябълковите резенчета със сиропа и ги оставете в хладилник да се желират. При сервиране залейте десерта с отделения сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: