Торта с галета и сметана

15/11/2014
Ивана Петрова
отИвана ПетроваНовак
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 071
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разделете захарта на две половини.

Разбийте белтъците с едната половина захар до получаване на твърд сняг, а жълтъците - с другата половина, до гъста хомогенна маса. Смесете разбитите жълтъци и белтъци и разбъркайте внимателно.

Прибавете смлените орехи, галетата, рома и брашното. Отново разбъркайте. Изсипете готовата смес в две форми и ги изпечете в загрята на 240 градуса фурна.

Оставете изпечените блатове да изстинат във формите и след това ги извадете. Обелете плодовете от компота, отцедете ги от сока и ги нарежете на дребно. Разбийте сметаната със захарта.

Отделете едната част за шприцоване, а другата смесете с нарязаните плодове и предварително накиснатия в хладка вода и разтворен на водна баня желатин. Разбъркайте добре.

Поръсете готовите блатове със сиропа, намажете ги със сметановия крем, поръсете с настъргания шоколад и ги поставете един върху друг. Украсете тортатата с шприцована сметана и бадемите.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар