Начин на приготвяне
Накиснете и измийте добре ориза басмати в цедка под течаща студена вода. В случая аз използвах басмати, но може да се получи и с друг.
Изсипете го в тенджера, залейте го с водата и включете котлона. След като започне на завира и набъбва, добавете млякото и разбъркайте.
Аз използвах нискомаслено краве прясно мляко. Добавете щипка сол и разбърквайте периодично, за да не закачи ориза.
След като заври, прибавете еритритола и ванилията. Варете и разбърквайте в продължение на няколко минути, докато оризът напълно се свари.
Пригответе си чашки или купички и разпределете готовото мляко с ориз в тях. Изчакайте да се поохлади и поръсете с канела.
Вижте още защо не се сгъстява млякото с ориз, както и кои ориз да използваме за мляко с ориз.