Начин на приготвяне
Пилешките пържоли се овкусяват със сол, чесън на прах и суха мащерка. Оставят се на хладно за половин час.
В тиган се загряват кравето масло и олиото. В него се запечатва от двете страни всяка пилешка пържола.
Запърженото месо се прехвърля в тавичка и на неговото място се слагат гъбите и лука нарязани на филийки. Овкусяват се със сол и малко мащерка. Когато омекнат се налива бялото вино. След като се поизпари алкохола, гъбите и лукът се изсипват върху пържолите.
Пилешките пържоли с лук и гъбки се слагат във фурна и се пекат на 200 градуса за 30 минути. Малко преди готовност отгоре върху месото се слага настърган кашкавал и ястието се връща във фурната да се допече.
Сервирайте пилешките пържоли с чаша качествено бяло вино.
Вижте също как се мариноват пилешки пържоли и научете кои са подходящите сосове за пилешки пържолки.