Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с лук и гъби

Пилешки пържоли с лук и гъби

Пилешки пържоли с лук и гъби
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Комбинацията от лук, гъби и пилешко в съчетание с бяло вино и ароматки подправки прави тези пилешки пържоли истинска наслада за сетивата."

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли от бутчета - 6 бр.
  • сол
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л. смлян
  • мащерка - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава голяма
  • бяло вино - 100 мл
  • настърган кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се овкусяват със сол, чесън на прах и суха мащерка. Оставят се на хладно за половин час.

В тиган се загряват кравето масло и олиото. В него се запечатва от двете страни всяка пилешка пържола.

Запърженото месо се прехвърля в тавичка и на неговото място се слагат гъбите и лука нарязани на филийки. Овкусяват се със сол и малко мащерка. Когато омекнат се налива бялото вино. След като се поизпари алкохола, гъбите и лукът се изсипват върху пържолите.

Пилешките пържоли с лук и гъбки се слагат във фурна и се пекат на 200 градуса за 30 минути. Малко преди готовност отгоре върху месото се слага настърган кашкавал и ястието се връща във фурната да се допече.

Сервирайте пилешките пържоли с чаша качествено бяло вино.

Вижте също как се мариноват пилешки пържоли и научете кои са подходящите сосове за пилешки пържолки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: