Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват и измиват.
Лукът се нарязва на ситно, морковът се рендосва.
В подходяща тенджера се пипва малко олио, колкото да покрие дъното /използвам тенджера с вместимост 2.5-3 литра. / Прибавят се лукът, морковът, сол и 100 мл вода. Задушава се, докато изври водата.
Добавя се около 2 литра вода и се оставя да заври, добавят се почистените, но цели сухи чушки. Вари се за 10 мин. Прибавя се нарязания на ситно спанак, черен пипер и се вари за още 15 мин. Сварените сухи чушки се изваждат, обелват, нарязват на малки парчета и отново се връщат в спаначена супа заедно с фидето. Готви се, докато се свари фидето, поръсва се с ситно нарязан магданоз.
Яйцето се разбива с малко сол, добавят се няколко капки оцет и киселото мляко.
Към застройката на тънка струя се добавя постепенно от горещата спаначена супа, докато застройката се темперира. Готовата застройка добавяме към супата при непрекъснато бъркане.
Спаначена супа със сухи чушки може да се консумира и без застройка, което я прави особено подходяща за хранене по време на пости.
Застроената вече супа връщам котлона за още 2-3 мин.
Вижте още как да размразим спанак, както и съвети как се готви спанак.