Начин на приготвяне
Обелете морковите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в голяма купа и прибавете гъбите, като ги разрежете на половина.
След това нарежете лука и шалота на едро и заедно с целите скилидки чесън разбъркайте.
Поръсете ги с червения пипер, черния пипер и солта и ги залейте с олиото. Разбъркайте добре.
Нарежете заешкото на порции с приблизително еднаква големина. Наредете ги в тава, посолете и ги покрийте със зеленчуците.
Сложете зърната черен пипер и бахар, а накрая разбъркайте и залейте с виното.
Гответе заешкото под фолио за 1 час и 20 мин на 170 °C, след което махнете фолиото за още 10 мин.
Добър апетит с моето заешко с бяло вино и зеленчуци на фурна!
Вижте още как да си направите заек в гювеч, както и кои са най-добрите подправки за заешко.