Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Заешко с бяло вино и зеленчуци на фурна

Заешко с бяло вино и зеленчуци на фурна

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3023k6243
Заешко с бяло вино и зеленчуци на фурна
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Пролетно зайче, сготвено с вино и зеленчуци... ароматът се усеща само докато го гледаме."

Необходими Продукти

  • заешко - 1.5 кг
  • моркови - 5 бр.
  • лук - 4 глави, жълт
  • шалот - 1 глава
  • печурки - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л
  • бяло вино - 1 и 1/5 ч.ч
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • бахар на зърна - 10 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в голяма купа и прибавете гъбите, като ги разрежете на половина.

След това нарежете лука и шалота на едро и заедно с целите скилидки чесън разбъркайте.

Поръсете ги с червения пипер, черния пипер и солта и ги залейте с олиото. Разбъркайте добре.

Нарежете заешкото на порции с приблизително еднаква големина. Наредете ги в тава, посолете и ги покрийте със зеленчуците.

Сложете зърната черен пипер и бахар, а накрая разбъркайте и залейте с виното.

Гответе заешкото под фолио за 1 час и 20 мин на 170 °C, след което махнете фолиото за още 10 мин.

Добър апетит с моето заешко с бяло вино и зеленчуци на фурна!

Вижте още как да си направите заек в гювеч, както и кои са най-добрите подправки за заешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: