Начин на приготвяне
Пригответе продуктите за рецептата свинско с грах в Инстант Пот предварително, като за целта измийте и нарежете месото на хапки с еднакъв размер. Обелете и нарежете морковите заедно с лука в чопър. Обелете скилидките чесън, но ги оставете цели.
След това включете уреда на програмата SAUTÉ (сотиране) .
В съда на вашия Инстант Пот сипете и загрейте олиото. След това добавете месото и го запечатайте със сол и черен пипер. След това го извадете в чинийка. В същата мазнина
сложете накълцаните на ситно лук и моркови. Разбъркайте ги хубаво и сотирайте за около 5 минути. Добавете червения пипер, разбъркайте и сипете 1 ч.ч. топла вода. Натиснете команда Cancel.
Добавете солта и скилидките чесън. След това върнете месото в уреда и включете на програма PRESSURE COOK (готвене под налягане ) на степен High и с време за готвене на 12 мин.
Когато програмата свърши, освободете. налягането да спадне естествено за 10 мин., след което го освободят ръчно останалата пара.
Добавете граха, зърната черен пипер и чубрицата, още 1 ч.ч. топла вода и разбъркайте.
След това настройте отново на програмата PRESSURE COOK на степен High и задайте време за готвене на 5 минути.
Когато е готово, оставете налягането да се освободи естествен за 5 мин. и после освободете ръчно останалата пара.
Поднесете ястието от свинско с грах горещо, като по желание може да поръсите с пресен магданоз.
Ако сте любители на този начин на готвене, изпробвайте също свинско с домати в Инстант пот и крехки свински пържолки в Инстант пот.