Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан с доматен сос

Пълнен патладжан с доматен сос

ElinaElina
Новак
3333
Пълнен патладжан с доматен сос
Снимка: Elina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Постни и много апетитни зеленчукови патладжани, на които не можете да устоите."

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 6 скилидки
  • чушка - бр.
  • гъби - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 100 г
  • доматен сок - 400 мл
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
  • риган - по желание
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват, измиват и издълбават. След което накисваме в подсолена вода за 30 мин.

Останалите зеленчуци нарязваме на кубчета, както и издълбаната част от патладжана, след което запържваме в тиган.

След като всички зеленчуци са поомекнали, добавяме ориза, запържваме го за 2-3 минути и доливаме 300 мл вода, като прибавяме и подправките.

Докато оризът се вари, загряваме фурна с вентилатор на 200 °C и запичаме издълбания патладжан, докато не получи лек загар.

Когато патладжанът се запече, го пълним с плънката и доливаме доматения сок.

Печем пълнения патладжан до готовност в най-горната част на фурната на 200 °C за 30-40 минути.

След като пълнен патладжан с доматен сос е готов, поръсваме с прясно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Вижте още защо се соли патладжанът преди готвене, както и открийте уникалния вкус на постни манджи с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: