Начин на приготвяне
Патладжаните се почистват, измиват и издълбават. След което накисваме в подсолена вода за 30 мин.
Останалите зеленчуци нарязваме на кубчета, както и издълбаната част от патладжана, след което запържваме в тиган.
След като всички зеленчуци са поомекнали, добавяме ориза, запържваме го за 2-3 минути и доливаме 300 мл вода, като прибавяме и подправките.
Докато оризът се вари, загряваме фурна с вентилатор на 200 °C и запичаме издълбания патладжан, докато не получи лек загар.
Когато патладжанът се запече, го пълним с плънката и доливаме доматения сок.
Печем пълнения патладжан до готовност в най-горната част на фурната на 200 °C за 30-40 минути.
След като пълнен патладжан с доматен сос е готов, поръсваме с прясно нарязан магданоз.
Добър апетит!
Вижте още защо се соли патладжанът преди готвене, както и открийте уникалния вкус на постни манджи с патладжан.