Начин на приготвяне
Преди да започнем да готвим, си приготвяме всички продукти. Нарязваме си чушките, морковите и лука на дребно, а картофите - на кубчета. Омесваме си каймата с яйцето, чубрицата, магданоза, солта, черния пипер, половината глава лук, двете скилидки чесън и галетата.
След като я омесим хубаво, я правим на малки кюфтенца, които овалваме в брашно и пържим за по 1 минута от всички страни на средна степен на котлона (ако не желаете да пържите кюфтетата може да ги пуснете за 10 минути във вряща вода).
Изваждаме готовите кюфтенца и ги слагаме в чинийка. В мазнината, в която сме пържили кюфтенцата, запържваме лука, моркова и чушките за 2-3 минути.
След това добавяме брашното и червеният пипер.
Разбъркваме и добавяме доматите и картофите. Добавяме и кюфтетата и заливаме с гореща вода, колкото да покрие всичко.
Добавяме чубрицата, копъра (по желание) и оставяме манджата на баба да ври за 25-30 минути на слаб огън под капак.
Накрая добавяме сол и черен пипер на вкус заедно с пресния магданоз и сервираме кюфтетата по Чирпански на баба Янка.
Вижте още как да направите разкошни кюфтета с бял сос или любимите кюфтенца с доматено сосче.