Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пица с пиле и блат от карфиол

Пица с пиле и блат от карфиол

JuliyaJuliya
Гуру
5778k2k1
Пица с пиле и блат от карфиол
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Сочна, по-здравословна и по-вкусна, отколкото си мислите - пица с пиле и блат от карфиол."

Необходими Продукти

  • карфиол - 200 г (замразен)
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • кайма - 100 г (пуешка или пилешка)
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.л.
  • кашкавал - 80 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте карфиола за 3 минути и го отцедете.

В купичка разбийте яйцето. Подправете каймата със сол и пипер.

Нарежете лука на тънки полуколелца.

След като карфиолът се охлади, изстискайте го и го смелете.

Добавете доматения концентрат, олиото, брашното, подправките, 1/2 яйца и разбъркайте.

Разпределете получената смес върху хартия за печене, отгоре разпределете каймата и лука.

Към останалото яйце добавете киселото мляко, разбъркайте и разпределете върху пицата с блат от карфиол.

Печете в загря фурна на 180°C за около 20 минути.

Настържете кашкавала, поръсете пицата без брашно и печете на 200°С за няколко минути до златисто.

Вижте още идеи за кето пица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: