Начин на приготвяне
Бланширайте карфиола за 3 минути и го отцедете.
В купичка разбийте яйцето. Подправете каймата със сол и пипер.
Нарежете лука на тънки полуколелца.
След като карфиолът се охлади, изстискайте го и го смелете.
Добавете доматения концентрат, олиото, брашното, подправките, 1/2 яйца и разбъркайте.
Разпределете получената смес върху хартия за печене, отгоре разпределете каймата и лука.
Към останалото яйце добавете киселото мляко, разбъркайте и разпределете върху пицата с блат от карфиол.
Печете в загря фурна на 180°C за около 20 минути.
Настържете кашкавала, поръсете пицата без брашно и печете на 200°С за няколко минути до златисто.
Вижте още идеи за кето пица.