Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме пилешките гърди. Нарязваме ги на дребно и ги слагаме в купа.
Към тях добавяме яйцата, киселото мляко, кашкавала и подправките. Разбъркваме добре. Прибавяме и нарязаните на ситно пресен лук и магданоз и отново разбъркваме добре.
Накрая добавяме и брашното и разбъркваме за последно. В тиган с незалепващо покритие загряваме зехтина на средна температура и с помощта на супена лъжица и силиконова шпатула слагаме от сместа на няколко места.
Пържим за 2-3 минути от всяка страна до златистокафяво. Стремим се да не слагаме прекалено големи количества от сместа, защото им вероятност да ни се разпаднат пилешките бургери.
След като приключим с пърженето на пилешките кюфтета, можем да сервираме вкусни пилешки бургери със сос по свой избор, питки за бургери и всякакви гарнитури, които са ви по вкуса.
Вижте още как правилно се сглобява бургер, защото има голямо значение за вкуса и опитайте непременно нашите телешки бургери.