Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Солени великденски зайчета

Солени великденски зайчета

JuliyaJuliya
Гуру
5778k2k1
Солени великденски зайчета
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Лесни, бързи и ефектни солени великденски зайчета за настроение на празничната трапеза."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • песто - 4 с.л
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За солените великденски зайчета първо развийте бутер тестото и го разрежете на две части.

Намажете едната част с пестото, като оставете ненамазани 1 см до краищата отгоре и отдолу, и поръсете с настъргания пармезан.

Покрийте с другата половина и притискайте леко.

Краищата на тестото притискайте отгоре и отдолу с вилица и го нарежете на ленти.

Завийте всяка лента във формата на зайчета и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Разбъркайте жълтъка с млякото, намажете солените бутерки и ги печете в загрята фурна на 190°С за около 20 минути. Сервирайте сладките на празничната трапеза до великденските сладки и агнешкото за Великден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: