Ориз с гъби и скариди

12/11/2014
Карла
отКарлаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 081
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистения и попарен ориз в подсолена вода до омекване. В 30 г масло и 1 с.л. олио изпържете размразените скариди, добавете дафиновия лист и брендито.

След като брендито се изпари, добавете доматеното пюре. След 1 минута поръсете с брашното и пържете още 1 минута.

Постепенно добавете прясното мляко, сметната, сол и черен пипер. Задушавайте под похлупак 5 минути. Оставете омекналия ориз да се отцеди и го смесете с маслото и пармезана.

Сложете ориза във формички, обърнете ги върху чиния и добавете изпържените гъби и соса от скариди. Сервирайте веднага.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар