Начин на приготвяне
Измийте и почистете зеленчуците.
Нарежете ги на дребно.
Подгответе месото, като го нарежете на малки парчета. Сложете го в тава, поръсете с подправките и мазнината, сипете водата и запечете във фурната на 180°C за около 30 мин.
Сложете в тиган малко олио и запържете зеленчуците, докато омекнат.
Ориза поставете в цедка и измийте под течаща студена вода, за да падне нишестето от него.
Добавете в тигана при зеленчуците и поръсете с подправките. Запържете 5 мин, докато стане прозрачен.
Когато свинският врат се запече, извадете тавата и прехвърлете ориза със зеленчуците в нея.
Разбъркайте, сипете бульона и печете във загрята фурна на 180°C за около 25 мин, докато оризът поеме течноста.
Извадете готовото свинско с ориз и поръсете със свеж магданоз или копър.
Да ви е вкусно с моя ориз със свинско и зеленчуци на фурна!
Вижте още за какво е подходящ свинският врат, както и се огледайте в тези любими рецепти за пиле с ориз.
*Тавата е с размер 30 см.