Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Ориз със свинско и зеленчуци на фурна

Ориз със свинско и зеленчуци на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7589k2k5
Ориз със свинско и зеленчуци на фурна
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ориз със свинско и зеленчуци на фурна - любимо ястие на поколения гладни българи!"

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г
  • лук - 2 глави кромид
  • червена чушка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л. / по вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
  • бульон - 1.200 л зеленчуков
  • магданоз - няколко стръка за поръсване
  • за месото
  • свински врат - 600 г или гърди
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците.

Нарежете ги на дребно.

Подгответе месото, като го нарежете на малки парчета. Сложете го в тава, поръсете с подправките и мазнината, сипете водата и запечете във фурната на 180°C за около 30 мин.

Сложете в тиган малко олио и запържете зеленчуците, докато омекнат.

Ориза поставете в цедка и измийте под течаща студена вода, за да падне нишестето от него.

Добавете в тигана при зеленчуците и поръсете с подправките. Запържете 5 мин, докато стане прозрачен.

Когато свинският врат се запече, извадете тавата и прехвърлете ориза със зеленчуците в нея.

Разбъркайте, сипете бульона и печете във загрята фурна на 180°C за около 25 мин, докато оризът поеме течноста.

Извадете готовото свинско с ориз и поръсете със свеж магданоз или копър.

Да ви е вкусно с моя ориз със свинско и зеленчуци на фурна!

Вижте още за какво е подходящ свинският врат, както и се огледайте в тези любими рецепти за пиле с ориз.

*Тавата е с размер 30 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: