Задушен зелен фасул

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
4231052
Задушен зелен фасул
Снимка: Michaela Berova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4
"Любимият зелен фасул, сготвен на любимата бабина манджичка."

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 2 глава
  • моркови - 3
  • домати - 3 бр. (или 1 шише доматен сок)
  • чесън - 5 скилидки (или 2 стръка пресен)
  • магданоз - 1 вр.
  • джоджен
  • чубрица - 1 щипка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се измива и се нарязва.

В тенджера слагаме фасул с малко вода и го задушаваме на тих огън 10-15 мин.

Прибавяме олиото, нарязания лук и настърганите моркови.

Задушаваме на тих огън още 15-20 мин. Когато продуктите омекнат, слагаме настърганите домати.

Задушаваме на тих огън, докато ястието със зелен боб остане на мазнина.

Накрая се добавят всички подправки и счуканият чесън към задушен зелен фасул

Вижте още идеи какво да сготвим с консервиран зелен фасул, както и кои са подправките за зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: