Пълнен батат с гъби

JuliyaJuliya
Гуру
5938k2k1
Пълнен батат с гъби
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Толкова са сочни и вкусни, че няма как да не си ги запазите за готвене по-късно."

Необходими Продукти

  • батати - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • топено сирене - 70 г
  • заквасена сметана - 6 с.л.
  • мини моцарела - 8 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бататите, разрежете ги по дължина на две половини, увийте ги в алуминиево фолио и печете на 180°С за около 40-50 минути.

Запържете нарязания на ситно лук, добавете нарязаните гъби.

След 2-3 минути прибавете топеното сирене и заквасената сметана.

След като сиренето се стопи, добавете пресования чесън, сол и черен пипер на вкус.

Извадете бататите, издълбайте внимателно вътрешността и я добавете в тигана.

С тази смес напълнете бататите, отгоре добавете нарязаната моцарела и сложете във фурната на 200°С за около 10 минути.

Вижте още защо е добре да хапвате повече батати, както и вижте тез вкусни изкушения с батати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

minora77
minora77
Вкусотия.
11.05.2025 15:47