Начин на приготвяне
Ябълките се измиват, обелват, почистват и нарязват на дребно. Слагат се в каселора с незалепващо покритие и се прибавя водата. Варят се 10 мин. след завиране при постоянно разбъркване, след което се свалят от котлона. Оставят се да се охладят, след което се пасират.
В купа се слага ябълковото пюре, канелата и меласата от цвекло. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Ореховите ядки се смилат на средно с чопър.
Взимат се по три кори, които се слагат една върху друга. Най-горната кора се намазва с 1/3 от сместа и се поръсва с орехови ядки. Кората се навива ва руло, след което се завива на баничка.
Нареждат се ябълковите банички в намазана с олио плитка тава.
Отгоре веган баничките се намазват с олио. Баничките се пекат за 30 мин. на 160 градуса на вентилатор в предварително загрята фурна.
Вижте също как да си направите любимия ябълков щрудел или бухнал ябълков кекс.