Начин на приготвяне
Кедровите ядки се измиват много добре в цедка.
Слагат се в купа и се заливат със студена вода.
Оставят се 8 ч. да се накиснат, след което водата се изхвърля и ядките се извиват.
Лимонът се изцежда и се слага в отделна купичка.
Прибавя се оцетът и солта.
Разбърква се много добре, за да се разтопи солта.
Кедровите ядки се изсипват в блендер.
Прибавя се сместа от лимоновия сок, оцета и солта, горчицата и хранителната мая.
Разбива се на на висока степен с блендера до получаване на хомогенна смес.
Майонезата от кедрови ядки се изсипва с буркан и се оставя в хладилник, за да се охлади.
Вижте също как да си направите майонеза със зехтин или вкусна майонеза от сварени яйца.