Gotvach.bg»Рецепти»Веган кедрова майонеза

Веган кедрова майонеза

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7295k3k9
Веган кедрова майонеза
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Здравословен вариант на любимата ни майонеза - този път с кедрови ядки и горчица."

Необходими Продукти

  • кедрови ядки - 140 г
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • хранителна мая - 1 мерителна лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кедровите ядки се измиват много добре в цедка.

Слагат се в купа и се заливат със студена вода.

Оставят се 8 ч. да се накиснат, след което водата се изхвърля и ядките се извиват.

Лимонът се изцежда и се слага в отделна купичка.

Прибавя се оцетът и солта.

Разбърква се много добре, за да се разтопи солта.

Кедровите ядки се изсипват в блендер.

Прибавя се сместа от лимоновия сок, оцета и солта, горчицата и хранителната мая.

Разбива се на на висока степен с блендера до получаване на хомогенна смес.

Майонезата от кедрови ядки се изсипва с буркан и се оставя в хладилник, за да се охлади.

Вижте също как да си направите майонеза със зехтин или вкусна майонеза от сварени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: