Начин на приготвяне
Намажете корите с маслото, подредете ги в малка формичка за печене (около 20 см) и сложете в загрята фурна на 170°С за 10-15 минути.
Тиквичките нарежете на много тънки кръгчета, посолете ги и оставете на страна.
Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгчета.
В тиган загрейте сметаната, добавете картофите и гответе разбърквайки.
След 10 минути добавете натрошеното синьо сирене и настърганите моцарела и кашкавал.
След като сиренетата се стопят, прибавете отцедените тиквички, наситнения копър и черен пипер на вкус.
Изсипете получената смес във формата и печете пая на 180°С за около 20-30 минути.
Оставете пая с картофи и тиквички за около 20-30 минути да се охлади.
Ако харесвате такъв тип солени изкушения, не пропускайте да приготвите още солен пай с печурки и праз, неустоим класически овчарски пай и солен бутер пай с тиквички.