Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Унгарска запеканка с картофи и наденица

Унгарска запеканка с картофи и наденица

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Унгарска запеканка с картофи и наденица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Такава мераклийска запеканка отдавна не бяхме опитвали. Хапвайте и наздраве"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • яйца - 5 бр.
  • месо - 350 г сушено (бут)
  • лук - 2 глави, нарязани
  • чесън - 6 скилидки
  • ким - 2 ч.л.
  • наденица - 250 г тип Чоризо или др. вид
  • сметана - 300 г заквасена
  • магданоз - няколко стръка
  • масло - 3 с.л.
  • галета - 1 ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до готовност, но без да ги преварявате. Оставете да изстинат и загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете картофите на кръгчета с дебелина половин сантиметър.

Сварете яйцата, охладете ги, обелете ги и ги нарежете.

В голям тиган сотирайте ситно нарязаното сушено месо за 5 минути, докато хване апетитен загар. Добавете нарязаните лук, чесън и кимиона. Оставете да се готви за 10 минути. Оставете сместа настрана и запържете в тигана нарязаната наденица. Извадете я и долейте в тигана 1 ч.ч. вода. Оставете да ври, докато се редуцира до около 2 с.л. сос.

Намаслете дълбока форма за печене и поръсете с 1/2 ч.ч. галета. Подредете 1/3 от картофите, след това добавете от сместа с месото, отгоре половината закавасена сметана и поръсете с 1/2 ч.ч. галета.

Следва отново ред картофи, наденицата, нарязаните яйца и останалата сметана. Завършете с останалите картофи, галетата и накрая маслото. Покрийте тавата с фолио и сложете да се печете за около 20 минути. Махнете фолиото и запечете за още 20 минути. Готовата запеканка се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: