Начин на приготвяне
Картофите се нарязват с мандолина, за да са с еднакъв размер. Не ги белим. Попиваме ги с кърпа и ги подреждаме в тавичка с хартия за печене едни до други.
Като гледаме да се получат два блата с дължина около 15 см и широчина 8. Изпичаме ги в загрята фурна за 10 мин на 190 °C. Изкарваме и отгоре им поръсваме гауда сиренето.
Печем отново до златна коричка. Изваждаме и обръщаме, така че сиренето да остане от долу.
От едната страна нареждаме романа салата, шунка, домат, кисела краставичка и от изпечения лук.
За пържения лук можете да купите готов или да си направите сами, като го нарежете на ивички, осолите го, оваляте го в брашно и изпържите в мазнина.
Сгъваме сандвича за закуска, за който не се притеснявайте, няма да се разпадне. Нишестето на картофите не позволява това. Хапвайте топли картофени сандвичи за закуска. Да ви е сладко!
Вижте и как се правят най-вкусните чеснови хлебчета за сандвичи, както и погледнете тези бързи хлебчета за сандвичи, които ще са винаги подръка.