Домашно Харибо

Иван ПауновИван Паунов
Помощник Готвач
931k154
Домашно Харибо
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Ехеее... не само малчуганите, а и татко им ще истински възрадван от тези 150 бр. домашно Харибо."

Необходими Продукти

  • желатин - 30 г
  • вода - 70 мл за желатина
  • захар - 80 г
  • вода - 30 мл за захарта
  • глюкоза - 100 г
  • лимонова киселина - 5 мл
  • оцветители - капки
  • аромати - капки
  • бутилчици - за пълнене
  • формички
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Желатинът се накъсва и накисва във вода.

Захарта се разтапя с водата на точно 115 °C.

Котлонът се намаля и се добавя глюкозата, лимонената киселина и желатинът. Пълни се в бутилчици.

Оцветяваме с купени цветове и добавяме аромати по избор. Разклащаме и пълним в силиконови формички по избор.

Аз избрах такива с мечета, за да изглеждат като истинско Харибо.

Получават се около 150 желирани бонбона.

Да ви е сладко с моето домашно Харибо.

Вижте още вкусни идеи за желирани сладкиши и домашни желирани торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: