Начин на приготвяне
Запичаме на сух тиган всички цели семена и зърна подправки на слаб огън, докато започнат да ухаят приятно. След като се охлаждат, смиламе и смесваме добре всички заедно.
Месото се обезкостява нарязва на парчета. В тенджера се задушава олиото, наситнения лук и чесън. Добавят се подправките и пилето. Сместа се разбърква, докато пилето промени цвета си. Посолява се и се добавят доматите и нарязаните на пръчици моркови. Подправя се с дафиновите листа.
Ястието се залива с 2 чаени чаши вода. Затваря се с похлупак и се готви около 20 минути, като котлонът се намалява и периодично се разбърква. Прибавя се и кокосовото мляко. Оставя се да къкри още около 40 минути.
Накрая този вид къри се сгъстява с разтвореното в малко вода нишесте и се вари 10 минути. Пилето се поднася върху варен ориз Басмати и се поръсва с пресен магданоз и черен пипер.
Вижте също на кои ястия се слага къри и защо да ядем къри.