Начин на приготвяне
Започнете с подготовка на чиата. Смесете чиата с 4 с.л. вода или част от киселото мляко и оставете за около 10–15 минути да набъбне.
Нарежете плодовете, обелете ябълката и я нарежете на кубчета или настържете, ако предпочитате по-мека текстура.
Обелете банана и го нарежете на тънки колелца.
Разпределете половината от цеденото кисело мляко в две купи. Разбъркайте набъбналата чиа и я добавете равномерно отгоре.
Подредете резените банан и кубчетата ябълка върху млечната смес. Добавете по 1 с.л. портокалово сладко върху всяка купа.
Полейте с малко мед и поръсете с щипка канела за аромат.
Полейте с малко шоколадов топинг за допълнителна текстура.
Украсе с декорация по ваш избор. Получава се вкусен десерт с чиа, подобен на плодова салата, за лека следобедна закуска или нежна хапка за свежест и релакс.
Плодова закуската с чиа и портокалово сладко е екзотична и много апетитна. Вижте също и някои важни ползи от похапването на чиа.