Начин на приготвяне
Разрязвате авокадото на две, махате костилката, издълбавате и мятате в блендера, слагате чесъна, сол, зехтин, копър и сока от един лайм. Сега блендирате до гладка смес и оставяте в хладилника за 10-20 мин.
Нарязвате пресния лук, запържвате го за 2-3 мин с малко мазнина на тиган, на средна температура докато не омекне, след това чуквате яйцата, посолявате и спирате котлона, бъркате за 2-3 мин и готово.
Взимате муса от авокадо и правите един кръг в чинията, изсипвате яйцата централно и отгоре настъргвате малко кора от лайм, декорирайте с листенца копър. Да ви е сладко.
Вижте също как да си направите вкусна разядка с авокадо и крем сирене или любимата майонеза от авокадо.