Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Аламинути»Яйца с пресен лук и мус от авокадо

Яйца с пресен лук и мус от авокадо

редакция:
Denis BiserovDenis Biserov
Чирак
51540131
Яйца с пресен лук и мус от авокадо
Снимка: Denis Biserov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Взимате муса от авокадо и правите един кръг в чинията, изсипвате яйцата централно и отгоре настъргвате малко кора от лайм, декорирайте с листенца копър."

Необходими Продукти

  • лайм - 2 бр.
  • авокадо - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • пресен лук - 2 връзки
  • копър - 1/5 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • зехтин - 20 мл.
  • крема сирене - 100 г
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Разрязвате авокадото на две, махате костилката, издълбавате и мятате в блендера, слагате чесъна, сол, зехтин, копър и сока от един лайм. Сега блендирате до гладка смес и оставяте в хладилника за 10-20 мин.

Нарязвате пресния лук, запържвате го за 2-3 мин с малко мазнина на тиган, на средна температура докато не омекне, след това чуквате яйцата, посолявате и спирате котлона, бъркате за 2-3 мин и готово.

Взимате муса от авокадо и правите един кръг в чинията, изсипвате яйцата централно и отгоре настъргвате малко кора от лайм, декорирайте с листенца копър. Да ви е сладко.

Вижте също как да си направите вкусна разядка с авокадо и крем сирене или любимата майонеза от авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: