Начин на приготвяне
Сладкишът се прави много лесно и е подходящ и за начинаещи сладкари. Всички продукти, без боровинките и ядките, се смесват по реда на написване.
Може да се разбива само с тел, виличка, а може и с миксер на средна степен. Получава се хубаво кексово тесто, което ухае на масло.
Сместа се изсипва в подходяща форма, намазана обилно с меко масло. Отгоре се подреждат измити и почистени боровинки, ядки, по желание, в случая печени белени фъстъци.
Печем боровинковия сладкиш на 170 градуса с вентилатор до суха клечка!
Готовият сладкиш поръсваме с пудра захар и оставяме да изстине преди да нарежем!
Насладете се на разкошния сладкиш с боровинки в приятна компания!
Научете също какво съдържат боровинките и как се замразяват боровинки.