Начин на приготвяне
Измийте добре цариградското грозде и касиса. Ако имат дръжки, отстранете ги, понеже имат дразнещ ефект.
Изцедете сока на портокалите и лимона с цитрус преса.
Може да използвате и ръчна, но се уверете, че няма семки.
Ако искате по-интензивен вкус на портокал, добавете малко от кората - настъргана.
В блендер сложете цариградското грозде, касиса и около 100 мл от цитрусовия сок.
Пасирайте до идеална гладкост.
Прецедете сместа през фина цедка или тензух, за да отделите семките и ципите.
В голяма кана комбинирайте прецедения фреш от плодове с останалия сок от портокал и лимон.
Добавете меда и разбъркайте добре, докато се разтвори.
Ако медът е твърд, разтворете го първо в 2 с.л. топла вода.
Сипете в чаши с лед по желание.
Използвайте декорация по ваш избор.
Украсете с плодчета или резенче портокал, лимон отстрани.
Портокалите и лимоните са богати на витамин C и антиоксиданти.
Цариградско грозде – подпомага храносмилането и е пълно с фибри.
Касисът е изключително богат на витамин C, желязо и антоциани. Приятна почерпка!
Вижте също как да си направите фреш от диня и разберете защо е полезно да пиете фреш от моркови.